Nieuws

Aankomend jong talent

Kindernaaimachine

(met dank aan Kl!knieuws) Wie dacht dat de naaimachine alleen gebruikt werd door vrouwen van middelbare leeftijd heeft het mis. Kinderen uit het ‘digitale tijdperk’ lijken namelijk helemaal in de ban te zijn van het apparaat. “Binnen twee dagen waren alle kindernaaimachines uitverkocht”, vertelt Leo Rijkers, eigenaar van Rijkers Naaimachines in Veghel.

Twee jaar geleden is hij naar Japan gegaan en heeft daar de fabriek Janome gevraagd een goede kindernaaimachine te maken. “Kindernaaimachines gaan vaak snel kapot. Daar hebben de kinderen veel verdriet van. Ik wilde een goede, betaalbare naaimachine laten produceren, zodat kinderen weer enthousiast zouden worden.”

Wat veel mensen volgens Rijkers niet weten is dat kinderen het heel leuk vinden hun eigen spullen te maken. “Tegenwoordig vindt iedereen het logisch dat een kind achter de pc zit, maar je ziet de kinderen stralen als ze achter een naaimachine zitten.” Onlangs heeft de eigenaar van de naaimachinewinkel voor het eerst een machine aan een kind verkocht. “Er kwam hier een negenjarig meisje binnen. Ze had een half jaar lang haar zakgeld opgespaard om er een te kunnen kopen. Je zag haar glunderen. Dat was leuk om te zien.

Over het algemeen kopen de ouders en grootouders een naaimachine voor hun kind of kleinkind, dus het was heel speciaal.” Een van die grootouders is mevrouw Gieben uit Veghel. Zij deed haar twee kleindochters van acht en tien jaar een kindernaaimachine cadeau. “Meestal krijgen ze iets als een iPod, maar ik dacht: Ik ga iets anders doen. Toen zag ik de advertentie van Rijkers en dat vond ik een leuk idee.” De kleinkinderen van mevrouw Gieben hebben er al veel gebruik van gemaakt. “Ze vinden het fantastisch. Ze zijn er volop mee bezig. Toen ze de machines kregen zijn ze er meteen thuis mee aan de tafel gaan zitten. Het is echt een succes.”

<< | >>
11 januari 2007
.

© Rijkers Naaimachines | Built by Wizard Wise