Nieuws

Europese Quilt kampioenschappen 2013

Van donderdag 17 oktober tot en met zondag 20 oktober vinden de Europese quilt kampioenschappen plaats in NH Koningshof in Veldhoven. Elke dag geopend voor publiek van 10.00 tot 17.00 uur.
Zeker een aanrader voor een ieder die zich wil laten verrassen door kunst en gezelligheid!

Er hangen de mooiste kunstwerken, waarbij de stoffen echt zo mooi en creatief bewerkt zijn.
Van een afstand prachtig als geheel en uitstraling en van dichtbij zo interessant dat je de techniek probeert te ontleden.
Als je een quilster bent, zeker komen kijken en als je graag met stoffen werkt, maar quilten nog niet kent, dan is deze beurs ook een vette aanrader.
Ook zeker interessant voor een kunstliefhebber, want het zijn gewoon fantastische schilderijen!
En als je dan toch komt, zeker even bij onze stand komen kijken en je laten inspireren door onze kunsten!!! We hebben er een leuke workshop bij tijdens de beurs. Die mag je ter plekke volgen voor een klein bedrag, met superleuke verrassing als cadeau….
Dus regel je vrije dag en heel graag tot dan op de beurs.

Een quilt is een doorgestikte deken. Het wordt gemaakt van drie lagen textiel die op elkaar genaaid worden door middel van quilten. De top (bovenste laag) kan een hele lap stof zijn (whole cloth) of patchwork. Het woord quilt is afgeleid van het Latijnse culcita, dat gevulde zak betekent. Via de Franse woorden couette en cuile werd dit later quilt.

Oorspronkelijk was de quilt bedoeld als deken, om zich te beschermen tegen koude weersinvloeden. De motieven waren eenvoudig.

<< | >>
14 oktober 2013
.

© Rijkers Naaimachines | Built by Wizard Wise